Eerste ambassadeursechtpaar

Share on Facebook10Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Onderstaand het voorstelrondje van onze eerste ambassadeursechtpaar voor het internaat.

Maria internaatIk heet Soenita Parsoe en ik ben het 5e kind van 6 van mijn lieve ouders. Ik ben geboren in Suriname en ik was 6 jaar oud toen mijn ouders met hun kinderen naar Nederland vertrokken om een nieuw bestaan op te bouwen. Nederland, een nieuw land met een eigen geschiedenis, cultuur en gewoontes.

Bij ons thuis was iedereen altijd welkom en werden mensen gesteund en opgevangen. Een ander helpen is ons met de paplepel ingegoten. Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven in Nederland gewoond, doch heb ik altijd binding en verbinding gehad met Suriname. Jaren later leerde ik mijn man Ron kennen en vormen wij al geruime tijd een paar. Ron is het jongste kind uit een gezin van 6 kinderen.

We maken samen graag mooie reizen omdat we het onder andere fijn vinden mensen te ontmoeten, op mooie plekken te komen, daarbij zelfs de magie van die plek te ervaren, en kennis te maken met hun cultuur en geschiedenis.

Onze drijfveer is om uit te dragen het beste uit jezelf te halen en je op allerlei vlakken door te ontwikkelen, zodat je kan zijn wie je bent en je leven volledig kan leven.

Dat wensen wij iedereen toe.

Elke keer als we in ‘Switie Sranang’ zijn, begint ons hart sneller te kloppen. Vorig jaar zijn we in Suriname geweest en heb ik 2 trainingen aan jongeren geassisteerd. Trainingen aan jongeren zodat zij vroegtijdig, al dan niet spelenderwijs, onder andere leren doelen te stellen, grenzen aan te geven, en zo (meer) in hun kracht komen te staan. Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf.

In die periode ontmoetten we ook Marlon en Ariana. Twee mensen met hun hart op de juiste plek. We werden door hen uitgenodigd om in het internaat een kijkje te nemen. Zo kregen we een beeld van de opbouw van het internaat en van wat zij verwezenlijken voor de meisjes. We respecteren enorm wat zij doen om het internaat draaiende te houden en daarbij de kinderen het beste meegeven. Hun drijfveer om aan de meisjes van het internaat, kansen te bieden om op het juiste spoor te komen, vinden we fantastisch en sluit mooi aan bij die van ons.

Marlon en Ariana vroegen ons, vanwege onze spontaniteit, enthousiasme, liefde voor het land en de Surinaamse gemeenschap om ambassadeurs te worden voor het Maria internaat en daar zeggen we maar al te graag ‘ja’ tegen.

Wij zullen een bijdrage leveren om in ons breed reikende netwerk het Maria internaat onder de aandacht te brengen en binnen ons vermogen, ons ‘steentje bij te dragen’.

Grote dank aan een ieder die dit al heeft gedaan en nog steeds doet.

Lieve groeten, Soenita en Ron

 

15 gedachten over “Eerste ambassadeursechtpaar

 1. Dinesh Sheombar schreef:
  Een mooi en bijzonder verhaal!
  Het internaat heeft 2 ontzettend lieve en gedreven personen weten binnen te halen. Ron en Soenita zijn personen die met veel passie een bijdrage kunnen leveren om het Maria internaat onder de aandacht te kunnen brengen.

  Wij wensen Ron, Soenita en tevens het internaat heel veel succes in de toekomst. En vooral een goede samenwerking toegewenst!

  Gr. Dino en Genesis

 2. Lieve Soenita,

  Wat kun je mooi schrijven en ik ben trots op je. Onze ouders hebben ons inderdaad iets moois meegegeven. ” als je iets doet wat je leuk vindt, krijg je heel veel liefde voor terug”

  Je bijdrage aan het internaat is top!

 3. Mooi Soenita en Ron, dat jullie dit op je nemen om te doen. Echt ook iets voor jullie om de liefde die jullie voelen voor Suriname en de mensen hiermee tot uiting te brengen.
  Met alle respect wens ik jullie hiermee veel succes, liefde en moois toe en dat deze uitdaging een verijking voor jullie leven én dat van anderen mag zijn! 😘

 4. Ron & Soenita,

  Nemen vult de handen, geven vult het hart. Heel mooi dat jullie je officieel gaan inzetten voor het internaat! Onze complimenten. Jullie zijn de perfecte personen voor deze functie. Kinderen zijn weg van jullie. Heel veel succes en breng jullie positieve energie over naar de kinderen van het internaat.

  Liefs,

  Satish, Anuradha, Vanessa & Valerie

 5. Hi Ron en Soenita,
  Leuk om jullie verhaal te lezen. Goed om ambassadeurs van het internaat te zijn, dat zullen jullie goed doen.
  Super initiatief. Succes.

  Liefs Arthur, Eveline, Finn en Kai.

 6. WoW, wat zal het Internaat er blij mee zijn dat jullie de ambassadeur rol opgepakt hebben.
  En jullie kennende vol passie en gepaste trots!
  Blij dat jij en Ron ooit in mijn leven zijn gekomen en ik gun het anderen ook dat jullie hun pad kruisen.
  Heel veel plezier met deze rol. Op het lijf geschreven!
  Kus
  Thea Teuntje Posthuma
  Zinnekracht.

 7. Zo goed zeg Soenita en Ron, gefeliciteerd !!
  Een mooi gebaar en een goed doel voor het Maria Internaat.
  Zoals jullie, mensen met hun hart op de goede plaats, daar hebben zij geluk bij!!
  En voor jullie een mooie nieuwe geboorte als wij het zo mogen stellen?
  Jullie nemen gelijk maar heel veel kindjes, hoe mooi kan het zijn om daar de
  helpende hand mee te bieden.
  Lieverds “ Talita Koemi!”
  Meisje sta op, wat een bijzondere betekenis.
  Waar veel gewerkt en samenwerking aan te pas komen.
  Wij wensen jullie een liefdevol en gezonde samenwerking met het internaat.
  Mocht het zo zijn dat wij daar een steentje aan bij kunnen dragen dan zijn wij bereid.

  En wat is er een mooi verhaal geschreven, hier verover je vele harten mee TOP!!

  Liefs Ab en Wilma

 8. Lieve Soenita en Ron,
  Wat mooi om over het bestaan van het internaat te lezen! En wat mooi dat jullie wegen elkaar zijn gekruist! Jullie spreken altijd met zoveel liefde over Suriname, heel erg waardevol dat jullie vanaf nu het internaat in de verhalen mee kunnen nemen om zo de organisatie onder de aandacht te brengen.
  Ik weet zeker dat jullie dit met volle overgave gaan doen. De organisatie mag zich gelukkig prijzen met een kundig en liefdevol ambassadeursechtpaar zoals jullie. Heel veel succes en ik blijf de ontwikkelingen volgen!
  Liefs, Lizeth en Tijmen

 9. na het lezen van jullie verhaal, prachtig omschreven!, snap ik jullie liefde voor het internaat. Mooi en warm dat jullie dit samen mogen doen. Ben benieuwd hoelang jullie hier nog blijven. 😉

 10. Mooi verhaal van twee mooie mensen.
  Ik weet dat jullie de rol van ambassadeurs heel goed gaan vervullen. Heel veel succes en als ik iets voor jullie kan betekenen laat het weten.

  Liefs

  Sandra

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.