Help een meisje naar school

Share on Facebook88Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Help een meisje uit het binnenland van Suriname naar school in de stad!

helpeenmeisje_bannerAnno 2016 zijn er nog steeds meisjes uit het binnenland van Suriname die geen vervolgopleiding kunnen doen, omdat de ouders/verzorgers niet over de financiële middelen beschikken om hun kind in de stad te laten studeren of naar school te laten gaan. In het binnenland kunnen de meisjes alleen naar de basisschool. Sommige ouders/verzorgers hebben de mogelijkheid om te sparen of krijgen ondersteuning van instanties, zodat ze hun dochter(s) toch naar de stad kunnen sturen om verder te studeren. Voor het grootste gedeelte van de meisjes is dit echter niet weggelegd en deze meisjes kunnen dus niet verder naar school.

Het Maria internaat is uniek in Suriname. Er worden meisjes aangetrokken uit alle districten. Het is met name ook voor de inheemse meisjes belangrijk om de kans te krijgen om naar het internaat te gaan. Soms zijn er meisjes die het internaat al bezoeken, maar die na een vakantie niet terugkeren, omdat hun ouders/verzorgers de maandelijkse bijdrage niet meer kunnen betalen. Vandaar ook dat het internaat een campagne is gestart om meisjes hun school te kunnen laten afmaken en meisjes van wie de ouders/verzorgers de kosten niet kunnen betalen een kans te bieden om toch onderwijs te kunnen (blijven) volgen in de stad.

Het Maria internaat zoekt voor 30 meisjes financiële ondersteuning voor het schooljaar 2015-2016 .

Een meisje wordt al ondersteund met 75 euro per maand voor de internaatkosten. Voor 100 euro per maand zal het meisje met de resterende 25 euro persoonlijke spullen, zoals toiletartikelen en andere zaken die een jong meisje nodig heeft, kunnen aanschaffen. U kunt er ook voor kiezen om samen met anderen de bijdrage voor een meisje te betalen. U betaalt samen het bedrag van 100 euro en zo is er dan weer een meisje geholpen.

Op de website van het Maria internaat www.mariainternaat.org kunt u alles lezen over de geschiedenis, de doelstellingen en de activiteiten op het internaat.

Gun en geef een meisje uit het binnenland een goede toekomst en bied haar financiële ondersteuning voor een verblijf op het internaat en studeren in de stad!

Help een meisje uit het binnenland van Suriname naar school in de stad!

Als u besluit om een meisje te ondersteunen, dan kunt via deze link invullen op deze website van het Maria Internaat.

WEBLOGO_Stichting-Maria-Internaat

2 gedachten over “Help een meisje naar school

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.